Home / Stiri agricultura / Agricultura ecologica – bogatia sufletului

Agricultura ecologica – bogatia sufletului

Cat  de  des v-ati gandit inainte sa  va apucati sa cumparati diverse alimente daca chiar sunt sanatoase pentru organismul vostru sau nu ?

Cat de des cititi eticheta unui produs pentru a vedea ceea ce mancati cu adevarat ?

Sanatatea noastra este mai presus de orice… mai presus de averi , mai presus de ambitie. Daca esti o persoana sanatoasa inseamna ca ai totul.

Acest lucru e cam dificil in vremurile in care traim deoarece lumea este guvernata de castiguri imense  bazate pe niste investitii minime , pe fabricarea unor produse care te omoara incet incet, care nu respecta nici o norma de sanatate dar care totusi se vand pentru ca sunt ieftine . A disparut acea perioada in care lumea era dominata de puritate, in care oamenii se hraneau cu ceea ce cultivau.  Acum putine persoane pastreaza acest mod de a trai.

In ultima perioada a fost mediatizat intens  subiectul ‘Alimente ecologice’ in speranta ca oamenii vor avea mai multa grija de corpul si sanatatea lor.

Introducem astfel conceptul de agricultura ecologica. Scopul agriculturii ecologice este de a introduce pe piata produse naturale , produse sanatoase , fara chimicale si odata cu acestea si mentinerea mediului inconjurator nepoluat . Un lucru foarte important este faptul ca procesul de obtinere a produselor ecologice este unul strict , foarte bine stabilit si de durata minim 2 ani. Trebuie scos in evidenta evolutia ascendenta a acestui domeniu atat in ceea ce priveste productia vegetala cat si productia animaliera.

agricultura ecologicaDin ce in ce mai multe persoane doresc sa investeasca in  domeniul agriculturii ecologice avand in vedere importanta pe care Uniunea Europeana i-o atribuie industriei alimentare si animaliere .

In vederea obtinerii produselor ecologice sunt interzise cu desavarsire folosirea pesticidelor , a stimulatorilor de crestere  si a tuturor produselor care dauneaza in vreun fel sau altul alimentului sau solului respectiv promovandu-se astfel fertilizarea naturala.

 

Produsele obtinute din agricultura ecologica difera din multe puncte de vedere de restul produselor de pe piata alimentara. Cel mai important aspect este beneficiul pe care aceste produse ni-l aduc in timp. O alimentatie sanatoasa este fundamentala. Chimicalele nu fac altceva decat sa cauzeze probleme de reproducere , de dezvoltare neprielnica a copiilor.

Majoritatea persoanelor aleg produsele imbibate cu chimicale in detrimentul celor ecologice deoarece acestea din urma sunt mai scumpe decat celelalte. Ganditi-va ca acei bani care fac diferenta intre cele doua tipuri de produse sunt asemeni unei asigurari de sanatate a voastra si a familiei voastre , a mediului inconjurator.

Ganditi-va de doua ori inainte de a alege un produs pentru ca  « Prima bogatie este sanatatea (Ralph Waldo Emerson) ».

S-ar putea sa iti placa si

Gerald Schweighofer

Gerald Schweighofer – austriacul care ne lasă fără păduri

Gerald Schweighofer este deţinătorul Holzindustrie Schweighofer care face parte din Grupul Schweighofer. Compania îşi are …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *