Home / Produse naturiste / Algele dulse și beneficiile lor asupra organismului

Algele dulse și beneficiile lor asupra organismului

alge dulseAlgele dulse sunt o specie de alge comestibile, folosite în alimentație de mii de ani. În momentul actual acestea sunt folosite pe post de supliment alimentar și încă sunt incluse în alimentație cu preponderență în țările asiatice și nu numai, fiind folosite și în Irlanda, Islanda sau Canada.

Algele dulse fac parte dintre speciile cele mai potrivite pentru alimentația omului, alături de spirulină, clorela, kelp sau nori. Specia are o culoare roșu-purpurie. Gustul este ușor sărat.

Alga dulse este carcarterizată de conținutul foarte ridicat de vitamine, în special vitamina B. În plus, aceasta este o sursă naturală de minerale, fibre și proteine, fiind un supliment ideal pentru sportivi.

De cele mai multe ori alga este comercializată sub formă de pudră sau sub formă uscată. Prin urmare, aceata poate fi presărată chiar și peste mâncare, oferind un aport suplimentar de nutrienți benefici pentru corp. De asemenea, alga mai poate fi folosită la prepararea supelor.

Poate cel mai mare avantaj oferit de această specie este faptul că, în mod surprinzător, aceasta are în compoziție acizi grași polinesaturați. Aceștia au efecte extrem de benefice pentru corpul uman, ajutând circulația și reglând tensiunea, sprijinind regenerarea celulelor și având rol important în funcționarea optimă a sistemelor imunitar și nervos. Cei mai cunoscuți acizi grași polinesaturați sunt Omega 3 și Omega 5, întâlniți de obicei în carnea de pește.

Proteinele ajută la crearea de noi celule și au rol vital pentru bunăstarea corpului. Suplimentul de proteine este necesar pentru sportivi și cei care vor să crească masa musculară. 100 de grame de algă dulse conțin 21.5 grame de proteină, adică în jur de 43% din necesarul zilnic.

Alga dulse oferă un aport consistent de fier și potasiu, o porție de 100 de grame conținând aproximativ 33 mg de fier și 1,720 mg de potasiu. Fierul ajută sistemul circulator și sistemul muscular, sprijinind transportul de oxigen în corp prin intermediul globulelor roșii și al celor musculare. De cealaltă parte, potasiul are un rol important în echilibrarea fluidelor din corp și în contracția musculară. Un avantaj important este acela că suplimentul de algă dulse este complet natural, fără a fi procesat precum cele obișnuite, comercializate cel mai des.alge dulse

Este important de știut că doza zilnică recomandată este de 5 grame, așa că suplimentul are rezultate atunci când este folosit în cure de durată mai lungă. Alga dulse este un supliment alimentar și nu are contraindicații cunoscute, dar consumul trebuie integrat într-o dietă echilibrată. Poți găsi aici alge dulse.

În concluzie, alga dulse este un produs natural foarte benefic pentru menținerea sănătății corpului. Aceasta este inclusă în alimentație încă din cele mai vechi timpuri în regiuni din întreaga lume. Beneficiile sale principale sunt aportul de proteine, vitamine, acizi grași și minerale, fiind un supliment ideal pentru sportivi și cei care vor să crească masa musculară. Alga se găsește în comerț sub diferite forme, cel mai adesea fiind utilizată uscată sau sub formă de pulbere. Alga poate fi încadrată în alimentație prin folosirea pe post de condiment peste mâncăruri, dar și prin adăugare în stare uscată în supe.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *