Home / Produse naturiste / Astragalus – proprietăți și beneficii

Astragalus – proprietăți și beneficii

AstragalusAstralagus este o rădăcină de plantă cu efecte terapeutice cunoscute și folosite timp de secole în China. În momentul actual suplimentul se găsește sub formă de tablete și este folosit în principal ca tonic și stimulator pentru sistemul imunitar. Suplimentul este recunoscut de instituțiile de medicină din China și SUA.

Tabletele sunt disponbile în diferite concentrații, cea mai des întâlnită fiind cea de 200 mg. O astfel de tabletă pe zi este suficientă pentru a preveni răceala și neplăcerile asociate acesteia. Tableta se poate administra atât în timpul mesei, cât și după. Efectele pozitive ale suplimentului au fost vizibile de cele mai multe ori la 1-2 luni de la începerea administrării.

Substanța răspunzătoare pentru beneficiile asupra sistemului imunitar este telomerasa. Aceasta susține sănătatea ADN-ului și îl protejează împotriva degradării. Rezultatul este că procesul de îmbătrânire este încetinit, iar celulele cu rol în imunitate își cresc randamentul.

Datorită beneficiilor asupra sistemului imunitar și refacerii celulelor, astralagus este folosit ca supliment adiacent în terapiile pentru cancer. Este important de știut însă că aceasta rădăcina nu este un tratament în sine, ci doar un adjuvant.

Totodată, datorită proprietăților antiimune, astralagus este folosit în cazul infecțiilor HIV. De asemenea, în cazul tăieturilor sau rănilor deschise, se va observa un efect pozitiv asupra închiderii și vindecării mai rapide a acestora.

Având efecte asupra refacerii celulelor, suplimentul este potrivit pentru remedierea mai multor sisteme ale corpului, printre care și cel digestiv. Există astfel un puternic efect asupra refacerii celulelor hepatice. Drept rezultat, transaminazele sunt reduse, iar degradarea ficatului este oprită. De asemenea, astralagus se dovedește a fi util și în cazul diareei sau hiperacidității gastrice.

Proprietățile de tonic general fac rădăcina de astralagus potrivită pentru protejarea organismului în fața factorilor de stres. În același timp, prin creșterea nivelului de energie și a capacității de concentrare, planta este un supliment foarte bun pentru perioadele din timpul examenelor, fiind ideal pentru studenți. Sistemul nervos va fi ajutat să își mențină sănătatea.

Proprietățile de tonifiere au beneficii și asupra fluidității sanguine, aceasta fiind reglată și asigurând o bună funcționare a sistemului circulator.

Compoziția astralagus este una bogata în triterpenoide, polizaharide și flavonoide. De asemenea, este de remarcat conținutul ridicat de minerale precum magneziul, cromul, manganul sau potasiul. Toate acestea asigură o bună funcționare a organismului pe toate nivelele, dovedind utilitatea introducerii rădăcinii de astralagus în alimentație.

După cum spuneam și mai devreme, astralagus nu este o metodă de tratament, ci doar un supliment. Înainte de a începe administrarea este important să vizitezi medicul specialist sau de familie. Deși nu se Astragaluscunosc efecte adverse, este recomandată administrarea sub supravegherea medicului. O cură nu ar trebui să țină mai mult de 3 luni.

În concluzie, rădăcina prezintă numeroase beneficii asupra organismului uman, cele mai importante dintre acestea fiind cele de asupra sistemului imunitar. Având efect asupra sistemului imunitar, astralagus influențează pozitiv întreg organismul, dovedindu-se a fi benefic și asupra sistemului circulator, sistemului digestiv, sistemului nervos etc. Suplimentul se găsește sub formă de tablete aici, iar rezultatele administrării se văd după 1-2 luni de utilizare.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *