Home / Flori / Ce flori plantăm primăvara?

Ce flori plantăm primăvara?

ce flori plantăm primăvaraPrimăvara a început în forță, umplându-ne de energie și de voie bună. Dacă ai la dispoziție un spațiu pentru o grădină ar fi păcat să nu profiți de vremea frumoasă pentru a-l amenaja și a-l pregăti pentru serile calde de vară, atunci când te poți plimba sau bea o limonadă în grădină, înconjurat de flori și de parfumul lor plăcut.

Grădinăritul este o activitate foarte relaxantă, care poate fi transformată într-un hobby în care să folosești creativitatea pentru a amenaja spațiul din curte. Vei avea în același timp un motiv de mândrie în fața familiei și prietenilor.

Dacă vrei să te apuci de amenajat grădina, trebuie să știi că florile se plantează de obicei toamna sau primăvara. Diferite tipuri de flori sunt specifice fiecărui anotimp, poate cea mai răspândită informație fiind că trandafirii se plantează toamna.

În ceea ce privește plantele de primăvară, ai la dispoziție o gamă foarte variată. Cele mai multe plante se plantează în aprilie, așa că poți începe să pregătești spațiul și să cumperi semințele.

Una dintre florile plantate cel mai des primăvara este panseluța. Aceasta are flori în două culori și schimbă rapid aspectul grădinii. Trebuie să ai în vedere faptul că panseluța are nevoie de multă lumină, așa că evită să o plantezi lângă alte plante mai înalte în zone umbroase.

panselute

Petuniile sunt flori ce pot fi plantate atât în pământ, cât și în ghivece, putând fi folosite pentru a crea baza cromatică a amenajării. În același timp, petuniile sunt viu colorate și foarte parfumate, oferind o atmosferă foarte plăcută.

petunii

Alte flori cunoscute din aceeași categorie sunt begoniile și garofițele. Partea bună la aceste plante este că înfloresc timp de mai multe luni.

begoniegarofite

 

Dacă îți dorești să incluzi și plante mai înalte, o alegere de efect este floarea-soarelui. Aceasta crește ușor și este o prezență ușor de remarcat, putând distrage atenția de la mici imperfecțiuni ale grădinii.

floarea soarelui

Irisul sau stânjenelul este o floare foarte frumoasă și colorată, apreciată de decoratorii florali și folosită des pentru aranjamente și buchete în florării. Alte alegeri pentru plantele mai înalte sunt crinii și gladiolele.

iriscrinigladiole

 

 

 

 

 

Dacă vrei să adaugi o pată de culoare uniformă, macii sunt o opțiune perfectă. Cultura de maci crește de la un an la altul datorită faptului că semințele se răspândesc ușor datorită vântului.

maci

Pentru a te pregăti de plantat este recomandat să faci o vizită la un magazin de specialitate, acolo găsind o gamă variată de flori în diferite culori și beneficiind de sprijinul angajaților. Dacă nu ai timp sau un magazin de specialitate la îndemână, poți găsi semințe de flori și în hypermarket-uri. Citește cu atenție informațiile de pe ambalaj.

În funcție de preferințele tale cromatice, de spațiul disponibil și de timpul alocat vei putea alcătui o grădină foarte bogată și vei putea alcătui propriile buchete de vară pe care să le oferi celor dragi, pe lângă atmosfera deosebită de care te vei bucura în propria curte. Vei putea economisi sume considerabile. Așadar, primăvara este momentul potrivit pentru a începe un nou hobby și a înfrumuseța grădina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *