Agro-Stiri.Info

Cele mai noi stiri agricole doar aici la agro-stiri.info.Adauga anunturi agricultura gratuit

Scris de admin Adauga comentarii

Coropisnita produce pagube mari in sere , solarii , rasadnite si pe camp la diferite culturi de legume, preferand tomatele, ardeii, vinetele, conopida, morcovii. Imediat dupa plantare coropisnita produce pagube cuprinse intre 8-12%, prin distrugerea radacinilor. La 15-20 zile de la plantare atacul inceteaza din cauza lignificarii tesuturilor.

Si prin deplasare, coropisnita produce pagube dislocand semintele in gernimare, astfel dupa rasarire apar numeroase goluri. La radacinile mai groase de morcov, sfecla si tuberculi de cartod, coropisnita roade parti mari, formand goluri in radacini astfel ajungand fara aspect si lipsite de valoare comerciala.

O coropisnita adult are un corp de 30-35 mm lungime si o culoare cafenie. Prima parte a toracelui (protonul) este destul de mare, bombat, ovoid si catifelat, iar picioarele anterioare sunt destinate sapatului.

Combatere coropisnite

Pentru prevenire se recomanda:

coropisnita-folosirea unui gunoi de grajd care nu este infestat cu coropisnite;

-in toamna efectuarea unor araturi adanci pentru a expunea la temperaturi scazute a solului si a formelor hibernante;

-prin efectuarea unor prasile repetate se distruge un numar mare de cuiburi, larve , oua si adulti;

– in toamna se recomanda crearea unor santuri capcana care se vor umple cu gunoi de grajd, in care coropisnitele vor gasi conditii favorabile hibernarii. In iarna gropile se distrug , imprastiind gunoiul la suprafata, astfel coropisnitele nu vor supravietui gerului.

Combatere coropisnite : se realizeaza cu Sintogrill 5G sau Gryllosin 5G administrate pe rand, 30 kg/ha sau pe intreaga suprafata 50kg/ha.Produsele actioneaza imediat dupa efectuarea tratamentului si asigura o protectie de 30 de zile asupra culturilor.

Da mai departeShare on Facebook2Share on Google+1Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone
Categorii: Daunatori culturi

Leave a Reply


× 4 = opt

Despre agro-stiri.info

Portalul acesta va ofera cele mai noi stiri din agricultura, sfaturi agricole si noutati. Sper ca acest site sa va fie de un real folos in acest domeniu care din pacate , in tara noastra, nu este exploatat la un nivel profesional ca si in alte tari. De asemenea puteti adauga gratuit si anunturi agricultura.

Comentarii recente