Home / Tutoriale / Cum alegi mașina de tocat carne potrivită nevoilor tale?

Cum alegi mașina de tocat carne potrivită nevoilor tale?

masina de tocat

În orice gospodărie este nevoie de o mașină de tocat carne. De aceea, fie că vei alege una manuală sau una electrică, ea trebuie obligatoriu inclusă în lista ustensilelor practice de bucătărie. Până nu demult, nu era familie care să nu aibă mașină de tocat carne manuală, însă astăzi tot mai mulți le preferăm pe cele electrice, fiind mult mai practice și mai rapide. Fără prea mult efort vei putea toca cantitatea de carne de care ai nevoie pentru a găti mâncarea preferată.

Mașina de tocat carne este un aparat electrocasnic de care are nevoie orice gospodină. Cu toate că principalul său scop este să toace carne, la fel de bine poate toca și legume sau fructe, fiind astfel un aparat multifuncțional, ce va servi nevoilor gospodăriei.

Cu puțină atenție, o mașină de tocat carne poate fi aleasă destul de ușor. Trebuie doar să fii atent la câteva calități esențiale, cu ajutorul cărora vei obține rezultatele dorite.

Iată mai jos câteva criterii de care să ții cont atunci când alegi mașina de tocat carne potrivită nevoilor tale:

1. Puterea motorului

O mașină de tocat carne trebuie să fie puternică. Cu cât numărul de watti va fi mai mare, cu atât aceasta va funcționa mai bine. Un motor puternic va duce la îndeplinire sarcina de tocat carne mult mai repede, astfel că în acest mod vei face și o mică economie la consumul de curent electric. Durata tocării va fi mai scurtă decât în cazul unei mașini de tocat cu o putere a motorului mai mică. Este indicat să alegi o mașină de tocat carne cu o putere mai mare de 1500 watti. Fiind extrem de eficientă aceasta va duce la bun sfârșit acțiunea mult mai repede.

2. Capacitatea de tocare

Această caracteristică este deosebit de importantă. Măsoară cantitatea de carne pe care o mașină de tocat carne o poate toca pe parcursul unui minut. Este bine ca mașina aleasă să aibă o capacitate cât mai mare. De aceea, analizați cât mai atent specificațiile tehnice ale acesteia.

3. Materialele din care este fabricată

Mare atenție trebuie acordată materialelor din care este fabricată mașina de tocat carne. Cu cât aceasta va fi construită din materiale trainice, cu atât durata de viață a acesteia va fi mult mai mare. La fel de importante sunt și cuțitele și sitele – materialele trebuie să fie la fel de rezistente. O mașină de tocat carne mai rezistentă ar trebui să fie din inox.

4. Funcția reverse

O mașină de tocat carne performantă trebuie să beneficieze de această funcție. Ca atare, cu ajutorul său motorul va putea funcționa și în sens invers, astfel încât alimentele să poată fi scoase ușor atunci când mașina se blochează.

5. Dimensiunile de tocare

Această funcție a mașinii de tocat carne evidențiază dimensiunea bucăților de carne. Acestea pot fi tocate mari, medii sau foarte fine. Este bine să alegi o mașină de tocat carne cu dimensiuni reglabile, fiind cea mai avantajoasă variantă.

6. Viteza de funcționare

Poți alege fie o mașină de tocat carne cu o singură viteză, fie cu mai multe. O mașină cu mai multe viteze îți permite să toci atât carne, cât și legume sau fructe. Fiind vorba de texturi diferite, și viteza de tocare ar trebui să fie diferită. Dacă nu îți trebuie o mașină de tocat și pentru legume, atunci alege un aparat cu o singură viteză.

7. Accesoriile

Un alt element pe care trebuie să îl ai în vedere la alegerea mașinii de tocat carne este reprezentat de accesorii. Cu ajutorul unei mașini de tocat carne poți simplifica chiar și activitățile de toamnă, cu prepararea conservelor.  Nu uita – cu cât mașina va beneficia de mai multe accesorii, cu atât va fi mai potrivită nevoilor familiei.

Așadar, toate aceste criterii sunt deosebit de importante pentru alegerea unui aparat performant. Desigur, nu în ultimul rând ar trebui avut în vedere și criteriul preț, însă oferta diversă din piață îți va permite să găsești acea mașină care să corespundă nevoilor tale, la un preț accesibil.

Ți-am pregătit și o listă cu câteva dintre cele mai eficiente mașini de tocat carne:

1.

Bosch MFW67440–  Bosch MFW67440 este o mașină de tocat cu o putere de 2000 W, ce vine la pachet cu nenumărate accesorii. Asta înseamnă că mașina de tocat este potrivită pentru a fi utilizată nu doar pentru carne, ci și pentru, legume și fructe. Are un preț de aproximativ 699 lei, iar acesta poate scădea destul de mult în zilele de promoție.

 

 

Vezi în magazin

2.

star-light-mg-160r – Star-Light MG-160R este o mașină de tocat cu un preț extrem de accesibil, de aproximativ 196 lei și poate fi găsită în oferta magazinului eMAG. Vine cu câteva accesorii de tocat carnea, roșiile, de împingere, dar și pentru prepararea cârnaților. Este ușoară și are o putere de 1600 W.

 

 

 

Vezi în magazin

3.

Philips HR2709/20

– Philips HR2709/20 este o mașină de tocat fiabilă, ce toacă carnea foarte bine. Are o putere de 1600 W pentru a toca cât mai rapid și poate fi achiziționată la un preț de aproximativ 269 lei. Capacitatea de tocare este de până la 1,7 kg pe minut.

 

 

 

 

Vezi în magazin

4.

Zelmer ZMM1508S – Zelmer ZMM1508S o poți găsi în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 599 lei, dar acest preț este justificat nu doar de puterea de 1900 W, ci și de nenumăratele accesorii incluse în pachet. Asta înseamnă că o vei putea utiliza nu doar pentru a toca carnea, ci și pentru sosuri, legume, fructe.

 

 

 

 

Vezi în magazin

5.

Naumann NM-120 – Naumann NM-120 este unul dintre modelele cu preț extrem de accesibil, de aproximativ 246 lei. Mașina de tocat vine cu o serie de accesorii potrivite pentru a toca la diferite dimensiuni. Dispune și de accesoriul pentru roșii, astfel că sucurile și sosurile de toamnă vor fi realizate mult mai rapid.

 

 

 

 

 

Vezi în magazin

Mai multe modele găsești aici.

S-ar putea sa iti placa si

centrale termice pe lemne

Cum să alegi centrala pe lemne?

Centrala pe lemne este o sursă de încălzire a locuinței destul de populară, mai ales …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *