Home / Produse naturiste / De ce este bine să introducem uleiul de in în alimentație?

De ce este bine să introducem uleiul de in în alimentație?

uleiul de inÎn ultima vreme uleiul de in a revenit în rândul suplimentelor alimentare renumite, deși locul său în alimentația sănătoasă a fost câștigat și recunoscut cu mult timp în urmă. Având o serie largă de beneficii asupra organismului, acesta a atras în mod pozitiv atenția specialiștilor.

Suplimentele sub formă de uleiuri sunt mai puțin folosite la noi, dar ele sunt foarte benefice și merită să te obișnuiești cu utilizarea lor.

Uleiul de in are un istoric bogat ca tratament pentru pielea inflamată și pentru constipație, în momentul actual fiind descoperite efecte pozitive mult mai numeroase, care includ printre altele prevenirea bolilor de inimă și neurologice, protecția sistemului imunitar și a sănății pielii și părului etc.

Efectele pozitive asupra sistemului circulator se datorează capacităților de scădere a colesterolului, menținerii unei tensiuni arteriale optime și îmbunătățirii fluxului sanguin.

Uleiul de in are o compoziție bogată în acizi grași Omega. Aceștia au un rol esențial pentru corp, întrucât acesta are nevoie de ei, dar nu îi poate obține pe cont propriu. Acizii Omega 3 și Omega 6 ajută sistemul imunitar și refacerea celulelor, protejând organismul în fața radicalilor liberi și în fața infecțiilor. Uleiul de in are o compoziție impresionantă de Omega 3, mai mare decât cea întâlnită în carnea de pește. O lingură de ulei conține aproximativ 2.5 grame de Omega 3, acoperind necesarul atât de greu de obținut prin alimentația obișnuită.

Acizii grași esențiali sunt benefici și pentru sistemul nervos, aceștia ajutând transmiterea impulsurilor nervoase. Includerea în alimentație a uleiului de in poate ajuta la creșterea puterii de concentrare și a gradului de energie, menținerea sănătății sistemului nervos și chiar și tratarea bolii Parkinson.

Susținând efectul de regenerare a celulelor, uleiul de in oferă în același timp rezultate foarte bune anti-aging. Acesta este unul dintre motivele pentru care uleiul se află în compoziția multor creme anti-rid. Introducând însă uleiul și în alimentație, întregul organism este protejat împotriva îmbătrânirii. Efectele asupra pielii se pot obține și în urma alimentației.

Uleiul de in este renumit în același timp pentru conținutul ridicat de fibre. De aici și beneficiile observate de acum sute de ani în cazul constipației. Fibrele ajută la menținerea sănătății tractului intestinal și la eliminarea ușoară a scaunului. Rezultatele bune se extind și asupra hemoroizilor.

Uleiul poate fi inclus în alimentație în salate sau chiar și la gătit, în locul celui de floarea-soarelui sau de măsline. Pentru cei care doresc o cură internă, uleiul poate fi ingerat pur și simplu, cu lingura. Uleiul își pierde proprietățile și poate deveni chiar și dăunător atunci când este expus la soare. Asigură-te astfel că îl păstrezi la loc umbros și răcoros.ulei de in

Este important de avut în vedere faptul că uleiul de in este un supliment alimentar și nu un tratament. Înainte de începerea unei cure este recomandată vizita la medicul de familie.

În concluzie, uleiul de in are o serie întreagă de proprietăți benefice asupra organismului, fiind foarte util să îl incluzi în alimentația ta. Efectele pozitive se datorează în primul rând conținutului mare de acizi grași Omega și de fibre. Atunci când este consumat, uleiul de in oferă beneficii asupra sistemului circulator, sistemului nervos și celui imunitar, ajutând în același timp și pielea și având rezultate împotriva constipației. Aici poți găsi ulei de in.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *