Home / Evenimente / Expo GastroPan 2012

Expo GastroPan 2012

Anul acesta, asa cum si anul trecut am fost obisnuiti, va avea loc evenimentul Expo Gastro Pan ce va fi sustinut la Centrul Expo President, din Târgu Mureş, în perioada 23-25 martie 2012 unde vor fi asteptati peste 13000 de vizitatori .  Evenimentul va fi impartit in 3 sali expozitionale unde vor avea avea loc demonstratii practice si concursuri de specialitate.Expozitia va reunii peste 100 de furnizori din 16 tari unde vor prezenta produse, materii prime, echipamente şi tehnologii dedicate afacerilor din mori, brutarii, patiserii, cofetarii, restaurante, baruri, cafenele si alte unitati de alimentatie publica.

Evenimentul este adresat atat vizitatorilor simpli cat si persoanelor care vor sa isi promoveze produsele/materialelor in cadrul expozitiei.

Orgarnizatorii au si oferte de cazare atat pentru expozanti cat si pentru vizitatori.  Mai multe informatii gasiti pe site-ul www.gastropan.ro

 

Program zilnic de concursuri şi demonstraţii

În toate cele trei zile de desfăşurare – vineri, sâmbătă şi duminică – demonstratori români şi străini susţin programe permanente, în cadrul cărora pot fi admirate tehnici de procesare şi coacere a pâinii, de preparare a îngheţatei artizanale, de obţinere a figurinelor, a decoraţiilor şi a pieselor artistice din ciocolată, marţipan, zahăr sau turtă dulce, tehnologii moderne de gătit, demonstraţii de sculptură în fructe şi legume etc. La acestea se adaugă concursurile GastroPan.
VINERI este ziua dedicată brutarilor, care vor avea sarcina să realizeze cele mai bune sortimente de pâine, produse de patiserie şi piese artistice din aluat de panificaţie. Cel mai râvnit premiu al zilei este trofeul Pâinea Anului 2012.
SÂMBĂTĂ se întrec cofetarii în realizarea celor mai reuşite torturi, în elaborarea unor piese artistice deosebite din ciocolată, zahăr sau marţipan dar şi în prepararea celor mai bune sortimente de îngheţată artizanală. Tot sâmbătă se decernează trofeele Tortul Anului 2012 şi Îngheţata Anului 2012.
DUMINICĂ intră în arenă bucătarii, care se vor întrece în prepararea celor mai reuşite platouri culinare. În paralel vor avea loc demonstraţii de sculptură în fructe şi legume, care vor putea fi admirate de altfel în toate cele trei zile de desfăşurare a expoziţiei.

Poze de la evenimentul Expo GastroPan 2011:

 

S-ar putea sa iti placa si

agraria

Editia a XVI-a AGRARIA : 5-9 mai 2010, Cluj

In acest an, la a 16-a editie a Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *