Home / Produse naturiste / Tot ceea ce trebuie să știi despre Ginseng

Tot ceea ce trebuie să știi despre Ginseng

ginsengulGinsengul este unul dintre cele mai folosite suplimente alimentare pe bază de plante, de beneficiile acestuia bucurându-se milioane de persoane.

La fel cum se întâmplă cu majoritatea suplimentelor pe bază de plante, Ginseng-ul este folosit de mii de ani în scopuri terapeutice, având un istoric consistent în spate care să îi confirme aportul adus bunăstării organismului uman.

Partea care se folosește pentru consum și pentru obținerea suplimentelor este rădăcina. Sunt disponibile mai multe forme de administrare, printre care capsulele, ceaiurile sau pulberea uscată. Compoziția principală a extractului constă în ginsenozide. Acestea fac parte din grupa saponozidelor triterpenice și sunt mai mult de 25, oferind un randament foarte bun.

Ginsenozidele au printre altele un puternic efect antiinflamator, ajutând sistemul imunitar să își revină după șocuri și să lupte atât împotriva infecțiilor interne, cât și rănilor externe.

Există trei tipuri de Ginseng, efectele acestora fiind ușor diferite. Variantele tradiționale sunt cel american și cel asiatic. Acestea sunt renumite pentru efectele pozitive asupra menținerii energiei, diabetului, nivelului de colesterol, reducerii stresului și difuncțiilor sexuale. Varianta siberiană nu face parte din aceeași familie, având prin urmare alte substanțe active. Acesta are efecte benefice asupra sistemului imunitar, sistemului nervos și creșterii speranței de viață.

Studiile au arătat că în mai multe zone din Asia riscul de cancer a scăzut considerabil după administrarea extractelor din această plantă. În același timp, persoanele din aceste zone au ajuns la o speranță de viață mult mai mare.

Îmbunătățirea funcțiilor cognitive ajută la creșterea puterii de concentrare și susținerea sistemului nervos. Extractul este unul foarte util pentru perioadele de stres de diferite niveluri, de la cel care ține de viața personală și până la cel profesional. De altfel, multe dintre suplimentele pentru studenți au în compoziție Ginseng, acesta sporind capacitatea de concentrare, de asimilare a informației și menținând în același timp un nivel ridicat de energie.

Nu în ultimul rând, acesta are proprietăți care ajută la învingerea disfuncțiilor erectile. Administrarea plantei sub formă de ceai s-a dovedit a fi eficientă pentru creșterea libidoului și a calității sexului. Extractul funcționează pe două dimensiuni, ajutând și la rezolvarea problemelor ce țin de încrederea în sine și depresie.

Specialiștii recomandă administrarea Ginseng-ului în cure de cel mult 3 luni, însă acesta nu poate înlocui un tratament recomandat de medic și, mai mult, trebuie administrat sub supravegherea acestuia. Planta nu prezintă contraindicații severe, dar nu este recomandat să fie folosită de persoane care au probleme cu tensiunea arterială, boli autoimune sau psihoze. În același timp, datorită efectului stimulant ridicat, ginsengsuplimentul nu trebuie administrat alături de alte medicamente sau suplimente cu aceleași indicații terapeutice și nici alături de cafeină.

Doza zilnică recomandată diferă în funcție de forma de administrare, dar, în general, aceasta se încadrează între 100 și 400 de grame.

În concluzie, Ginseng-ul este o plantă care oferă printre altele beneficii asupra sistemelor nervos și imunitar, diabetului sau disfuncțiilor sexuale. Extractele se găsesc sub diferite forme, iar curele nu trebuie să aibă mai mult de 3 luni. Efectele pozitive ale plantei o recomandă pentru a fi folosită ca supliment de mii de ani. Aici poate fi găsit ginsengul.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *