Home / Produse naturiste / Lemnul dulce – o plantă minune

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte benefice asupra sănătăţii noastre. Trecând peste ţara noastră şi chiar peste continentul nostru, tocmai în îndepărtata Asie, cercetătorii au descoperit un adevărat tărâm al minunilor în lumea plantelor. Lemnul dulce, de pildă, este o plantă foarte aromată care are proprietăţi miraculoase asupra organismului uman, de aceea este încadrată în categoria plantelor medicinale. De la această plantă, se foloseşte rădăcina şi poate fi găsită pe piaţă ca atare (utilizată în special în gastronomie) sau sub formă de tinctură şi ceai, cu utilizare medicinală şi terapeutică.

lemnul dulce

Ceaiul de lemn dulce este un ajutor important pentru sistemul imunitar şi ajută în special persoanele care au herpes, semn al unui sistem imunitar slăbit. Gastritele şi ulcerul sunt şi ele tratate cu ajutorul acestui ceai, pentru că are capacitatea de a reduce aciditatea gastrită. O întrebuinţare mai inedită a acestui ceai este în sfera infertilităţii sau frigidităţii feminine. În aceste cazuri, ar trebui să se urmeze o cură de 14 zile cu tinctură de ceai de lemn dulce, consumându-se 3-4 linguriţe de tinctură în fiecare zi. Este eficient în special în cazul femeilor care au valori crescute ale testosteronului, dar şi în cazul celor care suferă de infertilitate. Pentru că acţionează asupra libidoului feminin, acest ceai are şi funcţia de afrodisiac.

Pentru bolile sezonului rece, răceli sau gripe, ceaiul de lemn dulce este foarte eficient. Are rol în reducerea febrei, dar şi în vitaminizarea sistemului imunitar pentru a-l ajuta să se refacă mai repede în perioada de convalescenţă. De asemenea, problemele cu gâtul, durerile, inflamaţiile, tusea, toate sunt ameliorate în mod semnificativ prin consumul din acest ceai. Problemele intestinale, senzaţiile de greaţă sau balonările sunt tratate foarte eficient, doar consumând o singură ceaşcă de ceai pe zi. Un mare avantaj al ceaiului de lemn dulce este gustul foarte plăcut. Multă lume îl consumă doar pentru gust şi, în felul acesta, se şi bucură la maxim de toate beneficiile lui.

Pudra de lemn dulce este un tratament foarte eficient în cazul hepatitei virale şi în cazul ulcerului gastric. În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, se pune sub limbă o linguriţă din această pudră. Se ţine câteva secunde, apoi se înghite cu ajutorul unei guri de apă. Odată metabolizată de corp, această pudră va trata durerile de stomac şi va înlesni buna funcţionare a ficatului.

Pe plan estetic, ceaiul de lemn dulce este un ajutor de nădejde pentru persoanele care se luptă cu probleme ale scalpului, precum mătreaţa. După ce aţi şamponat părul şi după ce aţi aplicat masca, ţineţi capul timp de 5 minute într-un lighean cu ceai de lemn dulce. O altă metodă ar fi aplicarea direct pe scalp şi masarea. Acest tratament ar trebui urmat timp de 10 zile consecutive pentru o eficienţă maximă.lemn dulce

În perioada de premenopauză, tratamentul cu tinctură de ceai de lemn dulce este foarte eficientă în tratarea bufeurilor, a transpiraţiei excesive şi a iritabilităţii. Trebuie luate zilnic 3-4 linguriţe de tinctură, pe o perioadă de două săptămâni. Este foarte important să ţineţi tratamentul cu ceai de lemn dulce corect şi să nu prelungiţi perioadele mai mult decât v-a fost recomandat iniţial. Consumul în exces poate duce la pierderea potasiului din organism, dar şi la retenţia de apă şi de sodiu. Din aceste motive, ceaiul nu este recomandat femeilor însărcinate sau persoanelor care suferă de ciroză. Aici poți găsi produse ce conțin  lemn dulce.

S-ar putea sa iti placa si

propolis

Propolisul – un scut pentru organismul nostru

Cu siguranţă, ai auzit până acum despre propolis. În mintea ta, propolisul are legătură cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *