Home / Produse naturiste / Mierea Manuka – miracolul Noii Zeelande

Mierea Manuka – miracolul Noii Zeelande

mierea manuka

Mierea de Manuka este cunoscută de către populaţiile indigene ale Australiei şi Noii Zeelande încă din antichitate, însă efectele acesteia au fost dezvăluite de curând publicului din întreaga lume, datorită proprietăţilor miraculoase pe care le are. Această miere este una monofloră care este produsă din nectarul florilor care cresc în arborii de Manuka. Aceştia cresc în rezervaţii foarte rare şi sunt protejaţi prin lege, aflându-se în zone lipsite de orice urmă de poluare.

Albinele care trăiesc în aceste zone sălbatice joacă un rol foarte important în producerea mierii, motiv pentru care sunt protejate, împreună cu arborii de Manuka. Mierea de Manuka este extrem de valoroasă pentru corpul uman şi este folosită atât în medicina alternativă, cât şi în medicina tradiţională, împreună cu alte tipuri de medicamentaţie prescrisă de către medici. Au avut loc numeroase cercetări pentru a demonstra calităţile curative ale acestui tip de miere. Dr. Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare de la Universitatea Waikato şi-a dedicat o perioadă foarte lungă de timp acestei cercetări, pentru a oferi umanităţii o soluţie naturală împotriva afecţiunilor de orice fel din organismul uman.

Principalele proprietăţi descoperite de către Dr. Peter Molan, iar mai apoi de către cercetatori din lumea întreagă au fost cele antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antiseptice, antifungice, antioxidante, antiinflamatorii, etc. Un aspect foarte important evidenţiat de acest om de ştiinţă a fost efectul antibioticelor în momentul administrării mierii de Manuka unei persoane care suferă de o afecţiune tratată cu ajutorul acestor medicamente. În urma combinaţiei făcute pe termen mediu spre lung, s-a dovedit că mierea de Manuka ajută la întărirea sistemului imunitar şi distruge bacteriile rezistente la antibiotice.

În zilele noastre, mierea Manuka este testată în laboratoare după fiecare extracţie şi este comercializată în întreaga lume. Puterea acestui tip de miere variază şi este măsurat cu ajutorul indicelui UMF. Acest indice trebuie să fie relativ ridicat pentru a fi eficient în tratarea diverselor afecţiuni. În general, tratamentul intern cu ajutorul mierii de Manuka se face în funcţie de indicatorul UMF. Astfel, o miere care are UMF între 5 şi 9 va trebui să fie consumată precum mierea normală şi nu în tratamente. Mierea care are mai mult de 10 UMF este recomandată pentru întreţinerea unui sistem imunitar puternic şi pentru tratarea răcelilor uşoare, a durerilor în gât. Mierea Manuka, cu un coeficient UMF între 15 şi 16, este indicată pentru tratarea infecţiilor fungice sau bacterieneAici găsești o gamă variată de miere de Manuka, atât cu UMF mai mic, cât și sortimente ce te vor ajuta să combați chiar și bolile mai severe.

În schimb, mierea Manuka cu un coeficient 20+ este aceea care acţionează în mod agresiv şi contracarează bacteriile rezistente la antibiotice. Administrarea acesteia are loc în funcţie de scopul utilizării şi de vârsta persoanei în cauză. În cazul adulţilor, mierea poate fi administrată pentru menţinere sau în scop de întreţinere. Dacă scopul este acela al menţinerii unui sistem imunitar puternic, se recomandă o linguriţă de miere de Manuka pe zi înainte de masa de dimineaţă. Aceasta poate să fie consumată goală sau cu pâine. Atunci când scopul este tratamentul unei afecţiuni, se recomandă consumarea unei linguriţe de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale. De asemeni, acest tip de miere este utilizat cu succes și în prevenirea și tratarea cancerului. Aici poți afla mai multe detalii legate de puterea miraculoasă a acestei mieri în lupta cu o boală atât de sfâșietoare.

S-ar putea sa iti placa si

lemnul dulce

Lemnul dulce – o plantă minune

Medicina naturistă este într-o continuă cercetare şi căutare de plante cu cât mai multe efecte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *