Home / Stiri agricultura / Sprijin de 5 milioane de euro pentru producatorii de lapte afectati de criza

Sprijin de 5 milioane de euro pentru producatorii de lapte afectati de criza

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) va sprijini producatorii de lapte afectati de criza cu ajutoare de stat in valoare de 5 milioane de euro. In functie de catitatea de lapte livrata sumele vor fi de la 200 de euro la 2400 de euro pentru fiecare producator.

ajutoare pentru producatorii de lapteIn aceasta hotarare de guvern a Ministerului Agriculturii si Dezvotarii Rurale se mentioneaza ca vor putea beneficia de aceste ajutoare doar producatorii care sunt persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale, care sunt inscrisi in sistemul cotelor de lapte la APIA si ca productia de lapte sa fie mai mare de 10 tone de lapte in 2009.

Persoanele fizice neautorizate pot depune cereri , iar in cazul in care vor obtine autorizatie pana la termenul limita de depunere a cererilor , si anume 30 aprilie 2010 vor putea beneficia si ele de aceste sume.

Pentru o cantitate livrata cuprinsa intre 10 si 20 de tone producatorii vor primii 200 de euro pentru o exploatatie, iar cei care au livrat intre 200 si 500 de tone vor primii 2000 de euro.

S-ar putea sa iti placa si

Gerald Schweighofer

Gerald Schweighofer – austriacul care ne lasă fără păduri

Gerald Schweighofer este deţinătorul Holzindustrie Schweighofer care face parte din Grupul Schweighofer. Compania îşi are …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *