Home / Evenimente / Targ de produse traditionale la ASAS

Targ de produse traditionale la ASAS

Targul de produse traditonale va fi organizat in fiecare sfarsit de saptamana (sambata si duminica) incepand  din acest weekend cand va fi deschis si vineri 4 iunie 2010.

Aproximativ 30 de producatori agricoli vor participa timp de trei zile la Targul national al produselor ecologice, traditionale si natural organizat in curtea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti”.

“La acest targ bucurestenii vor gasi farmecul adus din Maramures, Moldova, Oltenia sau Dobrogea si rodul celor care nu lasa traditia sa piara”, a spus secretarul general al ASAS, Marian Ianculescu.

produse traditionaleIn prima editie vor fi prezenti reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale Si Ecologice Maranures. Vor prezenta produse traditionale specifice zonei, dar si cu articole mestesugaresti.

In a doua editie  vor fi prezenti reprezentantii Olteniei, unde de asemenea vor promova produse traditionale pentru zona pe care o prezinta.

Produsele principale ale primei editii , sunt sarmalele traditionale maramuresene in foi de varza acra umplute cu pasat, momboana dacica, respective pruna afumata, trecuta prin miereu, umpluta cu miez de nuca si uscata la cuptor, pastravi cu mamaliguta moldoveneasca, carnati si salamuri preparate dupa retete traditionale din mediul rural, sortimente de branzeturi, gemuri si dulceturi, bauturi si siropuri natural, miere. Acestea pot fi gustate , dar si cumparate de bucuresteni si nu numai.

S-ar putea sa iti placa si

agraria

Editia a XVI-a AGRARIA : 5-9 mai 2010, Cluj

In acest an, la a 16-a editie a Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *