Home / Sfaturi agricultura / Utilaje agricole- siguranta vs. eficacitate

Utilaje agricole- siguranta vs. eficacitate

Agricultura este una dintre cele mai importante ramuri ale industriei inca de la inceputurile civilizatiei. Ea constituie principala sursa de a obtine hrana , imbracaminte , medicamente dar si  produse necesare dezvoltarii altor industrii.

Cultivarea pamantului a fost dintotdeauna principala ocupatie a omului . In trecut , ocuparea de gospodarie si lucrarea propriei parcele de pamant de care fiecare taran dispunea era un lucru extrem de istovitor. Intreaga familie ( barbati , femei , copii , batrani ) se ocupa de ingrijirea si recoltarea roadelor pamantului pentru a putea supravietui. Singurele animale pe care oamenii le foloseau pentru a le usura intr-o mica masura munca erau caii sau boii.

utilaje agricoleIn prezent , lucrurile au avansat foarte mult . A lucra pamantul cu propriile tale maini e deja istorie . Cererea uriasa  ce exista pe piata in industria alimentara si zootehnica , precum si numarul foarte mic de oameni ce inca mai lucreaza in acest domeniu in comparatie cu secolele trecute , au determinat aparitia unor masinarii care sa usureze munca si sa sporeasca productia si profitul.

Aceste masinarii sunt cunoscute sub forma de utilaje agricole si inlocuiesc cu succes munca manuala ce trebuia depusa in acest sector industrial . Procesul de modernizare a lucrarilor agricole presupune pe langa usurarea muncii depuse de catre om si reducerea cheltuielilor de productie .

Complexitatea acestor utilaje agricole difera de la un echipament la altul . Din aceasta cauza proprietarii fermelor trebuie sa investeasca in pregatirea oamenilor ce urmeaza sa lucreze cu utilaje agricole , tinandu-se cont in permanenta  de siguranta oamenilor.   Persoana ce urmeaza a lucra pe o masina agricola trebuie sa stie riscurile la care se supune . El trebuie sa aiba in vedere atat realizarea in mod corespunzator a sarcii primite dar totodata sa aiba grija sa fie in siguranta atat el cat si  ceilalti oameni cu care lucreaza.

Utilajele agricole nu admit o viteza de deplasare foarte mare . In ciuda acestui lucru utilizarea centurii de siguranta cat si purtarea unor haine corespunzatoare  este vitala.

Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont cand intrati in contact cu utilaje agricole este sa va asigurati periodic ca acestea functioneaza in parametri normali.

Daca vreti sa deschideti o afacere in agricultura trebuie sa stiti ca investitorii dispun de  programe de finantare ce permit achitarea ratelor intr-un mod avantajos domeniului agricol.

S-ar putea sa iti placa si

agricultura în România

Cum ar fi să dăm o șansă agriculturii?

Cred și susțin cu tărie faptul că România este o țară cu un mare potențial …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *